×
Home Reizen Bedrijven Over Column Contact
Verrijk uzelf: ga mee op ontdekkingsreis met Timboektoers!

OVER TIMBOEKTOERS

Welkom bij Timboektoers. Mijn naam is Jeroen van Rijn en ik organiseer sinds een paar jaar ontdekkingsreizen. Dit zijn reizen die na grondig speurwerk door mijzelf zijn ontworpen. Omdat ik ben opgeleid tot journalist zoek ik altijd naar de achtergrond van een gebeurtenis. Het uitspitten van verhalen is hetgeen ik nu tijdens mijn reizen ook probeer te doen. Het zijn namelijk de kleine verhalen die een reis groots kunnen maken.

Zelf ben ik altijd onderweg om nieuwe plekken of verhalen te ontdekken. Ik vind dat je namelijk eerst zelf ergens moet rondgaan alvorens je een uniek programma kunt uitzetten. Soms spring ik zelfs op de fiets om inspiratie op te doen. Zo reed ik op de fiets onder andere door Spanje, Portugal, China, Vietnam en Cambodja maar ook naar het spreekwoordelijke einde van de wereld: Timboektoe. Na thuiskomst uit die woestijnstad besloot ik dat het tijd was om voor mezelf te beginnen.

De reizen van Timboektoers heten ontdekkingsreizen omdat ik met mijn gasten altijd op zoek ga naar de kleine of beter gezegd grote “juwelen” van een land. Of dat nu een splinter is van Het Behouden Huys van Willem Barentsz, de schat van El Dorado in Colombia of de grafsteen van een VOC kapitein in Melakka. Daar omheen vertel ik mijn verhalen, om zo de stenen tot leven te wekken. Ik wil u naar onbekende plekken brengen zoals Boudewijn Büch en Redmond O’Hanlon de televisiekijker ooit meenamen naar het einde van de wereld. Zij reisden niet geheel toevallig vaak in het spoor van ontdekkingsreizigers en waar ze ook gingen, altijd waren ze op zoek naar het mooie nog niet vertelde verhaal achter de legende. Dat is wat Timboektoers ook ambieert en al vele malen is gelukt.

Timboektoers maakt unieke culturele reizen met een sterk achtergrondverhaal. Daarbij wordt ook de natuur, het avontuur en de keuken niet overgeslagen. Veel mensen gaan tegenwoordig op vakantie, maar gaat u mee op ontdekkingsreis?

Timboektoers in de media:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.