×
Home Reizen Bedrijven Over Column Contact
Verrijk uzelf: ga mee op ontdekkingsreis met Timboektoers!

8-daagse ontdekkingsreis door Noord Portugal

De geheimen van het groene noorden

Het noorden van Portugal is zo’n streek waar je terug wordt geslingerd in de tijd. Er zijn gelukkig in Europa nog zulke regio’s met prachtige dorpen en schilderachtige landerijen die ondanks het opkomende massatoerisme onopgemerkt zijn gebleven. Deze ontdekkingsreis laat u de schatkamers van onder andere Barcelos, Guimarấes, Braga en Bragança zien. Het zijn stuk voor stuk karaktervolle provincieplaatsjes waar men heerlijk door verlaten stegen kan slenteren. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor de natuur in de parken van Peneda-Gerês en Montesinho. Soms zien we urenlang niets maar dan is daar opeens weer de mensenhand die haar sporen heeft nagelaten. We bekijken in de Côa Vallei rotstekeningen uit de tijd dat de eerste moderne mensen neerstreken in dit ruige gebied. Van veel latere tijd maar niet minder indrukwekkend zijn de wijnvelden van de Douro. Al in de dagen van het Romeinse rijk legde men hier wijngaarden aan. Na de kleurenpracht van dit wijngebied sluiten we af in één van ‘s werelds mooist gelegen steden; Porto. Deze prachtige havenstad is een mooie afsluiting van een wervelende reis. Ga mee op stap met Timboektoers en verdwaal in de streek waar de tijd geen vat op kreeg.


Dag 1. Amsterdam – Porto (ca. 95 km)
Vertrek naar Portugal. Na aankomst op de luchthaven van Porto reizen wij door naar Barcelos, een schilderachtig Portugees dorp waar ‘s lands legende betreffende de haan van Barcelos zijn oorsprong vindt. ‘s Middags gaan wij naar Guimarães. Dit is waar de wieg van Portugal stond. Het was namelijk hier in het oude kasteel dat Alfonso Henrique – de legendarische bevrijder van het land – omstreeks 1110 werd geboren. Wij verblijven drie nachten in het sfeervolle Guimarães.

Overnachting: u verblijft drie nachten in Guimarấes op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 2. Nationaal park Penedea-Gerês (ca. 200 km)
Vandaag trekken wij naar het Nationaal park Peneda-Gerês. Onderweg maken we een koffiestop in Ponte de Lima, een onbekende parel in de Portugese kroon. Naast de monumentale granieten graanhuisjes en eeuwenoude verbindingswegen zien we op deze dag de ruige natuur van Portugal. Hier in een van de oudste nationale parken kunnen de liefhebbers een prachtige natuurwandeling maken.

 

Dag 3. De Keltische beschaving en het barokke Braga (ca. 60 km)
We reizen via een zeer oude Keltische opgraving naar Braga, het Rome van Portugal. Tijdens een boeiende stadsrondgang zien we onder andere de kathedraal en het aartsbisschoppelijk paleis. Uiteraard mag ook een bezoek aan de onlangs gerestaureerde en tevens oneindige barokke trappen van Bom Jesus do Monte niet ontbreken.

 

Dag 4. Trás-os-Montes; de onbekende streek achter de bergen (ca. 270 km)
Met de bus reizen we naar een andere streek van Portugal; Trás-os-Montes, wat letterlijk betekent: achter de bergen. Dit is een streek waar de tijd heeft stil gestaan. Zoiets valt over heel Portugal te zeggen maar in het bijzonder geldt het voor Tras os Montes. Men plaagt de inwoners van deze streek met enige regelmaat om haar ouderwetse aard. Vandaag doen we Chaves en Bragança aan en nemen we bovendien een kijkje in het natuurpark van Montesinho.

Overnachting: u verblijft één nacht in of in de omgeving van Bragança op basis van logies en ontbijt.  

 

Dag 5. Sporen van de prehistorie (ca. 190 km)
We dalen af naar de Côa vallei. Hier zijn in een prehistorisch openluchtpark rotstekeningen te zien die hun oorsprong vinden vele duizenden jaren geleden. Een bewijs dat Portugal een zeer vroege verblijfplaats was voor de moderne mens. Via een prachtige route langs de Dourorivier rijden we naar het hart van de wereldberoemde Douro wijnstreek. In deze idyllische omgeving vertoeven wij twee nachten.

Overnachting: u verblijft twee nachten in of in de buurt van Peso da Regua op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 6. De oude en rijke wijnvelden van de Douro (ca. 50 km)
Nu is het tijd om op ons gemak de in oktober zo mooi gekleurde wijngaarden te aanschouwen. We kijken uit over velden die al bijna 2000 jaar op dezelfde wijze bebouwd worden en bezoeken uiteraard een wijnboerderij om de vermaarde wijn te proeven. Volgens sommige kenners komen ‘s werelds beste wijnen juist hier vandaan.

 

Dag 7. Porto; stad van ontdekkingsreizigers (ca.19 km)
We reizen terug naar Porto maar nu om de stad eens goed te bekijken. Porto is misschien wel de mooiste provinciestad van Europa. Spectaculair ligt de stad op een granieten rots aan de monding van de Douro. Hier stroomt de rivier uit in de Atlantische Oceaan. In de steile straten struikelen we welhaast over de vele cultuurschatten. 

Overnachting: u verblijft één nacht in Porto op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 8. Terugreis naar Amsterdam (ca. 20 km)
Na een zeer boeiende reis vertrekken we naar de luchthaven van Porto voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

 

Deze reis wordt uitgevoerd door SRC-Reizen op Maat. Het programma is geheel samengesteld door Timboektoers. Deze reis valt onder de dekking van de SGR en het Calamiteitenfonds en wordt uitgevoerd volgens de regels van de ANVR. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Timboektoers (06-12207122).

Vertrekdata & prijzen

17 oktober 2017       €   1011,-

Toeslag

1-persoonskamer     €     195,-


Uw vertrekdag valt op een dinsdag.
Minimum aantal deelnemers: 10

Maximum aantal deelnemers: 18

Vluchtschema
Amsterdam – Porto   6.20 uur –  8.00 uur         
Porto  – Amsterdam  8.40 uur – 12.15 uur       

Indien u graag nog een paar dagen verlengt of aan wil vliegen vanaf een andere luchthaven dan Schiphol dan is dit ook mogelijk. Bel met Timboektoers voor meer informatie.

Let op: Bij eventuele overboekingen van de genoemde hotels zal een kwalitatief gelijkwaardig of beter hotel gezocht worden ter vervanging.

 

Inbegrepen bij uw reissom

 • Lijnvluchten Amsterdam – Porto en Porto – Amsterdam.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Vervoer in een lokale touringcar met airconditioning.
 • U verblijft in goede hotels.     
 • Overnachting in 2-persoonskamer voorzien bad of douche en toilet.
 • De excursies zoals omschreven in het programma.
 • Begeleiding door Jeroen van Rijn.
 • 7 Overnachtingen op basis van logies en ontbijt.

Niet inbegrepen bij uw reissom

 • Overige maaltijden en drankjes.
 • Entreegelden, ca. € 55,-
 • Kosten facultatieve excursies.
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Calamiteitenfonds, € 2,50 per dossier.
 • Eventuele brandstoftoeslagen die bij extreme omstandigheden door de luchtvaartmaatschappij worden opgelegd.