×
Home Reizen Bedrijven Over Column Contact
Verrijk uzelf: ga mee op ontdekkingsreis met Timboektoers!

Porto; Stad der ontdekkingsreizigers

De oude havenstad Porto leeft al geruime tijd in de schaduw van het grotere en beter bekende Lissabon. Een aantal eeuwen gelden was dit wel anders. De Portugese zeevaarders verlieten in de vijftiende eeuw de haven van Porto om de wereld te veroveren en keerden regelmatig terug met hun nieuw verworven rijkdom. De stad groeide uit tot een zeer machtige stad in Europa. Portugal werd in de eeuwen daarna voorbij gestreefd door grootmachten als Spanje, Engeland en Frankrijk. Maar als u door het centrum van Porto loopt dan komt het rijke verleden steeds weer tot leven. Het is alsof er een stolp over de stad geplaatst is na de zestiende eeuw. De tijd kreeg geen vat op de oude havenstad en dus is Porto nu een waar openluchtmuseum. Reis met Timboektoers naar één van ´s werelds mooiste steden in het wellicht leukste land van Europa.


Dag 1: Vlucht naar de oude havenstad Porto.

Met een rechtstreekse vlucht reist u in circa twee uur van Eindhoven, Düsseldorf of Amsterdam naar Porto. Op de luchthaven wordt u hartelijk ontvangen door een deskundige stadsgids. Daarna wordt u naar uw hotel gebracht. Dit hotel werd ruim honderd jaar geleden gebouwd in de periode dat Portugal zijn laatste economische boom meemaakte. Na de check-in gaat u naar een lokaal restaurant om te dineren. Tijdens dit diner kunt u luisteren naar enkele zangers en zangeressen die de fado, het Portugese levenslied, ten gehore brengen. De fado is vaak melancholisch en krijgt tegenwoordig wereldwijd veel waardering.

Dag 2: Ribeira

Vandaag maakt u een fascinerende stadswandeling door schilderachtige steegjes en oude straten. U keert echt terug naar de middeleeuwen. U ziet onder andere de kathedraal, het oude beursgebouw, de brug van Gustav Eiffel en een geheel vergulde kerk. Tussendoor kunt u genieten van een overheerlijke Portugese lunch en maakt u met een speedboot een spectaculaire tocht over de Douro-rivier. Aan het einde van deze onvergetelijke dag krijgt u een rondleiding in één van de oude portkelders van Vila Nova da Gaia. Uiteraard heeft u de gelegenheid om de beroemde rode en witte port te proeven. In de avond kunt u dineren in één van de beste restaurants van Portugal. Hier gebruikt men louter biologische producten van het eigen land. Een bijzondere afsluiting van een prachtige dag.

Dag 3:

Na een korte maar enerverende citytrip reist u naar Aeroporto Francisco Sá Carneiro, de luchthaven van Porto. Daar vandaan gaat uw terugvlucht.

Vertrekdata & prijzen

Prijs vanaf 350 euro per persoon! (bij minimaal 10 personen).
(Deze reis is ook individueel te maken maar dan zal de prijs afwijkend zijn).
 
Inbegrepen:
·    Retourvlucht Amsterdam/Eindhoven/Maastricht/Dusseldorf – Porto
·    Luchthavenbelastingen en heffingen.
·    Transfers tussen luchthaven en hotel.
·    Overnachting in 2-persoonskamers op basis van logies en ontbijt.
·    Bezoek aan portkelder met aansluitend proeverij.
·    Mooie dagexcursie.
·    Begeleiding gedurende de gehele reis door een deskundige stadsgids.

Niet inbegrepen:
·    Maaltijden.
·    Entreegelden.
·    Tocht met speedboot.
·    Fooien.
·    Andere persoonlijke uitgaven.