×
Home Reizen Bedrijven Over Column Contact
Verrijk uzelf: ga mee op ontdekkingsreis met Timboektoers!

Le Marche

Om het echte Italië te ervaren moet men van de gebaande paden af. Le Marche is een streek waar je nog de sfeer kunt proeven zoals in het Toscane van de jaren zeventig. De regio, die wij Nederlanders beter kennen als De Marken, is gelukkig nog niet in aanraking gekomen met het massatoerisme. Deze rondreis beantwoordt dan ook geheel aan het idyllische beeld dat wij vaak van Italië hebben. Overal proeven we van de vermaarde lokale gerechten, zien we eeuwenoude verstilde dorpjes en kijken we uit over glooiende hellingen met olijfboomgaarden en wijnvelden. Geen dag is hetzelfde tijdens deze gevarieerde reis. U bezoekt oude kastelen en kerken, maakt kennis met Italiaanse spijzen en dranken, daalt af in de wonderlijke grotten van Frasassi en gaat op speurtocht naar de zeldzame witte truffels. Lang heb ik gewerkt aan deze reis en het is dan ook zeker dat niemand anders deze streek op deze manier doorkruist. Laat u verrassen tijdens deze unieke nieuwe ontdekkingsreis van Timboektoers.


Dag 1. Amsterdam – Bologna (ca. 300 km)

Op de eerste dag vliegen we van Amsterdam naar Bologna. U wordt op de luchthaven opgewacht door uw reisleider Jeroen van Rijn.

Overnachting: u verblijft drie nachten in Country hotel I Calanchi in Ripatransone op basis van halfpension.

 

Dag 2. San Ginesio en de magische atmosfeer van de Sibillini bergen. (ca. km)

Vandaag bezoeken we eerst het mooie dorpje San Ginesio. Tijdens een leuke rondwandeling zien we de flamboyante Collegiata kerk, het pelgrimshospitaal en de middeleeuwse San Francisco kerk. Vervolgens verlaten we San Ginesio via de Porta Picena om af te reizen naar Sarnano, een van de historische dorpen in het Sibillini gebergte. Vanaf de kerk Santa Maria in Piazza heeft u een prachtig uitzicht over de zogenaamde Monti Sibillini. Daar vandaan maken we een lichte maar mooie wandeling in de omgeving. In de middag bezoeken we ook nog Amandola.

 

Dag 3. Ascoli Piceno, de stad van 100 torens. (ca. km)

Na het ontbijt rijden we naar Ascoli Piceno, beter bekend als de stad van de 100 torens. We wandelen door het historische centrum met prachtige pleinen zoals Piazza del Popolo, and Piazza Arringo. Tevens zien we de beroemde monumenten Loggia dei Mercanti, Palazzo del Capitano en de kathedraal. De lunch is vandaag inbegrepen. We proeven de lokale lekkernijen van deze streek. Een van gerechten is olive ascolano, gefrituurde en gevulde olijven. Verder is er cacciannanz met salami en proeven we natuurlijk ook de streekwijn. In de middag kunt u kiezen om in Ascoli Piceno te blijven of om af te reizen naar het strand. De prachtige Riviera delle Palme – die loopt van San Benedetto del Tronto tot Cupra Marittima – is namelijk dichtbij. Daarna keren we terug naar het hotel voor onze laatste overnachting.

 

Dag 4. Monte Conero, een wijnproeverij en de grotten van Frasassi. (ca. km)

We verlaten Ripatransone en rijden naar het beschermde natuurgebied rondom Monte Conero. Allereerst doen we Numana aan, een beroemd ontspanningsoord aan de Adriatische kust. Daarna gaan we door naar Sirolo, beter bekend als ‘de parel van Conero’, vanwege haar spectaculaire ligging. Tevens zien we de Portonovo baai, waar we de Romaanse abdij Santa Maria di Portonovo bewonderen, om vervolgens door te steken naar het binnenland, naar de Serra de Conti waar we in een oude wijnkelder heerlijke Verdicchio zullen proeven en als lunch een fijne biologische maaltijd krijgen opgediend. We sluiten de dag af met een bezoek aan de grotten van Frasassi. De ‘grot van de wind’ is zo enorm, dat deze de kathedraal van Milaan zou kunnen huisvesten. Mensen die wel van een sportieve uitdaging houden kunnen hier ook nog meedoen aan een spannende tocht door de spelonken van de grotten (facultatief). Aan het einde van de dag komen we aan bij onze nieuwe verblijfplaats.

Overnachting: u verblijft vier nachten in Landhuis Ca’ Virginia in Montecalvo in Foglia op basis van halfpension.

 

Dag 5. Pergola, bronzen beelden en de wijnoogst. (ca. km)

’s Morgens gaan we naar Pergola, een stad met Romeinse wortels. Hier is de enige groep vergulde bronzen beelden gevonden uit de Romeinse tijd. De aanblik is gewoonweg indrukwekkend. De straatjes van het oude plaatsje zijn ook erg leuk om in te dwalen. Overal verkoopt men hier de lokale kersenwijn Visciola. In de middag kunt u de geheimen van de Italiaanse keuken leren kennen. Tijdens een twee uur durende kookles maakt u geweldige gerechten om ze vervolgens gezamenlijk te nuttigen tijdens een leuk diner (facultatief ca. 48 euro).

 

Dag 6. De kastelen Gradara, Fiorenzuola di Focara en speuren naar de witte truffel. (ca. km)

Het kasteel van Gradara ligt in de nabijheid van ons hotel. Hier zwaaiden, tijdens het tijdperk van de renaissance, de beroemde families Sforza, Della Rovere en Malatesta met de scepter. Het werd in de 12e eeuw gebouwd en was eens het decor van het door Dante beschreven tragische liefdesverhaal van Paolo en Francesca. Iets verderop ligt het gefortificeerde Fiorenzuola di Focara, een klein dorpje dat door de aartsbisschoppen van Ravenna tot vesting werd verbouwd. Dit plaatsje is gelegen in het Parco San Bartolo en torent 177 meter boven de zee uit. Ook hierover schreef de poëet Dante Alighieri in La Divina Commedia. In de middag rijden we naar Acqualagna om aldaar op zoek te gaan naar de witte truffel. Samen met de boer en zijn hond trekken we erop uit. Varkens en honden zijn met hun sterke reuk in staat om de plekken te vinden waar de truffel ondergronds groeit. Op de terugweg zien we de spectaculaire Furlo kloof en overblijfselen van de oude Romeinse verbindingsweg ‘Flaminia’.

 

Dag 7. Het werelderfgoed van Urbino. (ca. km)

Op deze voorlaatste dag bezoeken we het indrukwekkende Urbino, een plaatsje dat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco is geplaatst. We zien het imposante Palazzo Ducale waarin de Galleria Nazionale delle Marche is gehuisvest. In dit pronkstuk van de renaissance zien we werken van grote kunstenaars als Rafaël, Piero della Francesca, Paolo Uccello, Melozzo da Forlì en Titiaan. Er is zoveel te zien in Urbino dat we eindeloos kunnen dolen. Prachtige monumenten zijn de kathedraal, het Albornoz fort, het oratorium van Johannes de Doper en het geboortehuis van Rafaël Santi.

 

Dag 8. Vertrek (ca. km)

Alvorens we via Bologna terugreizen naar Nederland kunt u nog even genieten van een vrije ochtend. Onderweg naar de luchthaven stoppen we in Fano waar we de muur en de boog van keizer Augustus zien en proeven we ‘Moretta Fanese’, het beroemde koffiedrankje van de lokale zeelieden.

 

Deze reis wordt uitgevoerd door SRC-Reizen op Maat. Het programma is geheel samengesteld door Timboektoers. Deze reis valt onder de dekking van de SGR en het Calamiteitenfonds en wordt uitgevoerd volgens de regels van de ANVR. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Timboektoers.

Vertrekdata & prijzen

20 september 2016    € 1188,-

Toeslag
1-persoonskamer        € 125,-

Minimum aantal deelnemers: 10
Maximum aantal deelnemers: 23

Vluchtschema
Amsterdam – Bologna KL 1583 10.45 – 12.35 uur
Bologna – Amsterdam KL 1584 17.25 – 19.35 uur

Verblijf
Country hotel I Calanchi, (www.i-calanchi.com)
Country house & wellness Ca’ Virginia (www.cavirginia.it)

Inbegrepen bij uw reissom
* Lijnvluchten Amsterdam – Bologna en Bologna – Amsterdam met KLM.
* Luchthavenbelastingen en heffingen.
* Vervoer in een lokale touringcar met airconditioning.
* U verblijft in sfeervolle luxe landhuizen.
* Overnachting in 2-persoonskamer voorzien bad of douche en toilet.
* De excursies zoals omschreven in het programma.
* Begeleiding door Jeroen van Rijn.
* 7 overnachtingen op basis van halfpension.
* 2 x lunch (op dag 3 en dag 4)
* 20 kg ruimbagage bij KLM op heen en terugreis.  (Indien u Flying Blue lid bent kunt u via Timboektoers korting krijgen).

Niet inbegrepen bij uw reissom
* Overige maaltijden en drankjes.
* Entreegelden, ca. € 55,-.
* Kosten facultatieve excursies.
* Fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* Calamiteitenfonds, € 2,50 per dossier.
* Eventuele brandstoftoeslagen die bij extreme omstandigheden door de luchtvaartmaatschappij worden opgelegd.