×
Home Reizen Bedrijven Over Column Contact
Verrijk uzelf: ga mee op ontdekkingsreis met Timboektoers!

De geheimen van Ierland

12-daagse ontdekkingsreis op het smaragden eiland

Tijdens deze reis door Ierland zien we een land dat gedurende miljoenen jaren geteisterd werd door de elementen. Hier zijn de rotsen en kliffen door de wind, regen en het zeewater uitgesleten. Het verweerde landschap is alleen al de tocht waard. Deze volle ontdekkingsreis belicht naast die natuurlijke schoonheid ook de mooie tradities van het zo vriendelijke Ierse volk. De reis beslaat het gehele groene eiland, zowel het noorden als het zuiden. Het is een tocht die vooral geschikt is voor mensen die wel houden van een stukje wandelen maar daarnaast ’s avonds graag nog even een Ierse pub induiken voor wat livemuziek en een pint of Guinness. Timboektoers heeft bewust vaak gekozen voor hotels in het centrum van gezellige steden als Dublin, Galway, Kilkenny en Belfast om zo iets extra’s te bieden. Ja dit heeft invloed op onze prijs maar de reis heeft daardoor ook veel meer kwaliteit. Twijfel niet langer en ga mee op ontdekkingsreis naar het smaragden eiland Eire.


Dag 1. Naar Dublin (ca. 75 km.)

We vliegen van Amsterdam vroeg naar Dublin. de hoofdstad van Ierland. Eerst rijden we naar het mooi gesitueerde Dalkey, waar we koffie kunnen drinken. Daarna rijden we een stukje verder om een mooie wandeling van Bray langs de kliffen naar Greystones te maken. In de middag reizen we door naar de prachtige natuurlijke vallei van Glendalough waar wij ook overnachten.

Overnachting: u verblijft één nacht in een hotel bij Glendalough.

 

Dag 2. Wandelen in Glendalough en Kilkenny (ca. 115 km.)

In de ochtend kunnen de liefhebbers deelnemen aan een mooie wandeling door de vallei van Glendalough. Hier staat ook het door Sint Kevin gestichte gelijknamige klooster. Volgens velen is dit één van de oudste christelijke bouwwerken in Europa. Later trekken we naar Kilkenny, een schitterend middeleeuws stadje waar we het centrum te voet zullen verkennen. We zien het kasteel dat zich boven alles verheft en stappen ook binnen bij een lokale brouwerij.   

Overnachting: u verblijft één nacht in een hotel in het centrum van Kilkenny.

 

Dag 3. Varen langs de kust bij Kinsale (ca. 240 km.)   

’s Morgens rijden we verder richting het zuiden en pauzeren we, als de tijd het toelaat bij het schilderachtige kustplaatsje Cobh. Iets verderop ligt Kinsale, ook een vissersdorpje. Daar schepen we in voor een kleine rondvaart. In de middag komen we aan bij ons hotel in Cork, qua grootte de tweede stad van het land. We maken hier een korte rondtour alvorens we naar het hotel gaan.

Overnachting: u verblijft één nacht in het centrum Cork.

 

Dag 4: Stenen cirkels en de ruige zuidkust (ca. 200 km.)

We reizen nog verder naar het zuiden, naar Drombeg om precies te zijn, waar we een prehistorische steencirkel bekijken. Via de prachtige plaatsjes Baltry en Glengarriff rijden we naar Killarney. Onderweg bezoeken we een van de prachtige Ierse tuinen. In het mooi gelegen Killarney kunnen we even tot rust komen

Overnachting: u verblijft twee nachten in of in de omgeving van Killarney.

 

Dag 5. The ring of Kerry (ca. 220 km.)

De zogenaamde Ring of Kerry heeft wereldfaam. Het is eigenlijk niet meer dan een rondweg door het graafschap Kerry, maar dan wel een die enorm veel natuurschoon te bieden heeft. We trekken er dan ook de hele dag op uit om de wonderen van dit parcours te ontdekken. 

 

Dag 6. Cliffs of Moher en de Burren (ca. 265 km.)

Om Ierland echt goed te ervaren moeten we af en toe een stevige wandeling maken. Eerst rijden we naar het pittoreske Adare voor een korte stop maar daarna stuiten we op grootse landschappen. De Burren bijvoorbeeld is een karstlandschap waar we een prachtige wandeling kunnen maken. Iets verderop treffen we de reusachtige kliffen van de Ierse westkust. Deze Cliffs of Moher rijzen op sommige plekken 120 meter op uit de zee. Hierna rijden we naar het zeer sfeervolle Galway. Misschien een goede gelegenheid om op zoek te gaan naar Ierse muziek in een van de lokale cafés.   

Overnachting: u verblijft een nacht in Galway.

 

Dag 7. De doorsteek naar het noorden (ca. 400 km)

Een dag waarop we een flink aantal kilometers moeten maken. De Ierse wegen zijn relatief smal en leiden ons al kronkelend door de groene heuvels en dus neemt deze tocht de gehele dag in beslag. We reizen dus langzaam omhoog langs de Atlantische kust.

Overnachting: u verblijft een nacht nabij Stranorlar.

 

Dag 8. Bloody Sunday in Derry en de Giant Causeway (ca. 225 km)

Tijdens deze dag behandelen we een totaal ander thema, namelijk de donkere periode die ook wel bekend staat als The Troubles. Vanaf de jaren zestig ontwikkelde zich een gewapende strijd om Noord-Ierland los te weken van het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk zou pas laat in de jaren negentig vrede gesloten worden. In Derry of officieel Londonderry richtte het Engelse leger op 30 januari 1972 een bloedbad aan. We leren in het Museum of Free Derry meer over deze trieste dag die later wereldwijd bekend werd als Bloody Sunday. In de middag bezoeken we misschien wel de mooiste plek van Noord Ierland; de Giant Causeway. Het is alsof God zelf hier de rotsen heeft geboetseerd. Daarna rijden we naar het centrum van Belfast waar we twee nachten verblijven.   

Overnachting: u verblijft twee nachten in Belfast.

 

Dag 9. De Titanic in Belfast (ca. 20 km.)

Een dag om het voor velen onbekende Belfast te ontdekken. In de ochtend maken we een mooie stadstour door de Noord-Ierse hoofdstad waarbij natuurlijk de hoogtepunten voorbij komen. Zo zien we onder andere het stadhuis, verschillende kerken de Saint Albert clocktower. Later brengen we een bezoek aan een imposant museum over de Titanic. Want het was hier op de scheepswerf van Belfast waar de boot ooit werd gebouwd. Het museum vertelt het dramatische verhaal over de ondergang van het schip onderweg naar New York.

 

Dag 10. Newgrange en een whiskeyproeverij  (ca. 227 km.)

Door veel reisorganisaties wordt Newgrange overgeslagen maar dit immense bouwwerk uit het stenen tijdperk verdient wat ons betreft zeker een bezoek. Deze grafheuvel of tempel – de theorieën verschillen – heeft een geschiedenis die 5000 jaar terug gaat. Hoe deze vroege bewoners van Ierland met primitieve middelen dit hebben doen verrijzen blijft voor een groot deel een mysterie. Voor groepen is er zeer beperkt toegang, dus indien we de grafheuvel niet in mogen dan bekijken we de nabijgelegen grafheuvels van Knowth. Die bevinden zich op hetzelfde terrein. Iets verderop leren we over de Ierse whiskey en proeven we deze uiteraard ook.

Overnachting: u verblijft twee nachten in Dublin.

 

Dag 11. Book of kells en Molly Malone in Dublin (ca. 20 km.)

Een stadstour door de Ierse hoofdstad mag niet ontbreken tijdens deze reis. We gaan naar het Trinity College om de heilige graal van Ierland te aanschouwen; het zogenaamde Book of Kells. Dit boek bevat de vier evangeliën van het nieuwe testament. Omstreeks het jaar 800 werd dit schitterend gedecoreerde boekwerk door monniken gemaakt. Verder bekijken we uiteraard de Saint Patricks Cathedral en horen we over de “mythische” Molly Malone.

In de middag is er vrije tijd om souvenirs te kopen of om even uit te rusten. ’s Avonds is het leuk om in een oud Ierse kroeg de reis af te sluiten. Genoeg mogelijkheden zijn er in het centrum van Dublin te vinden.   

 

Dag 12. Terug naar Amsterdam (ca. 15 km.)

Na een zeer enerverende reis keert u met een volle rugzak aan herinneringen terug naar huis.

 

Timboektoers organiseert deze reis in samenwerking met Geke van Rooij van de Travelclub.

De reis ‘De geheimen van Ierland’ valt onder de dekking van de SGR en het Calamiteitenfonds en wordt uitgevoerd volgens de regels van de ANVR. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Timboektoers.

Vertrekdata & prijzen

Huidige verkoopprijs: € 1725,-
Toeslag 1-persoonskamer: € 495,-

Uw vertrekdag is op woensdag 15 mei 2019.

Minimum aantal deelnemers: 12
Maximum aantal deelnemers: 23

Vluchtschema
Amsterdam – Dublin               7.40 – 8.20         
Dublin – Amsterdam               13.20 – 16.00

Deze vluchten worden uitgevoerd door de KLM.

Indien u businessclass wilt vliegen dan is dit mogelijk. De meerprijs zal in dat geval aan u in rekening gebracht worden.

 

Inbegrepen bij uw reissom

 • Lijnvluchten Amsterdam – Dublin en Dublin – Amsterdam met KLM
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Vervoer in een lokale touringcar met airconditioning.
 • Overnachting in goede hotels in een kamer voorzien van bad/douche en toilet op basis van logies en ontbijt.
 • De excursies zoals omschreven in het programma.
 • Begeleiding door Jeroen van Rijn.

 

Niet inbegrepen bij uw reissom

 • Overige maaltijden en drankjes.
 • Entreegelden, ca. € 125,-
 • Kosten eventuele facultatieve excursies.
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Calamiteitenfonds, € 2,50 per dossier.
 • Ruimbagage in het vliegtuig. (Let op Flying Blue leden hebben recht op korting).
 • Eventuele brandstoftoeslagen die bij extreme omstandigheden door de luchtvaartmaatschappij worden opgelegd.