×
Home Reizen Bedrijven Over Column Contact
Verrijk uzelf: ga mee op ontdekkingsreis met Timboektoers!

Granada; Laatste bolwerk van de Moren

Op 2 januari 1492 veranderde in Granada de toekomst van onze wereld. Op die dag werd het Alhambra, de laatste vesting van Moren in Europa, ingenomen door een christelijk leger. Het maakte een einde aan de 800 jarige aanwezigheid van de islam in Europa. De vele schatten in het Alhambra maakte het nieuwe Spanje in een klap tot het rijkste land van de wereld. Nog in hetzelfde jaar voeren drie Spaanse schepen onder leiding van Columbus uit naar het onbekende Amerika. Spanje veroverde daarna in korte tijd grote delen van de wereld en drukte een stempel op de onze geschiedenis. Tegenwoordig is in Granada nog goed de Moorse erfenis te zien. Nog steeds torent het Alhambra hoog boven de stad uit en in de straten van het Albayzin hangt een welhaast Arabische sfeer. Granada heeft behalve een mooi fort en prachtige oude wijken nog veel meer te bieden. De stad wordt bijvoorbeeld omringd door prachtig natuurschoon. Zo ligt even buiten het centrum een bergweg naar de ruige hellingen van de Sierra Nevada. Reis met Timboektoers naar het Spaanse Andalusië en laat u verrassen door het veelzijdige Granada.


Dag 1 Aankomst in de gezellige studentenstad

Met een rechtstreekse vlucht reist u in ruim twee uur van Eindhoven, Maastricht, Düsseldorf of Amsterdam naar Malaga. Op de luchthaven wordt u hartelijk ontvangen door een deskundige stadsgids. Daarna wordt u met een comfortabele touringcar naar Granada gebracht. Na aankomst verkennen wij het prachtige centrum te voet. Uiteraard is er ook tijd om even op te fissen in uw hotel. In de avond kunt u proeven van de overheerlijke Andalusische keuken én ook een flamencoconcert bijwonen!

Dag 2 Alhambra

Vandaag bezoekt u het Alhambra, het fort van de Nasiriden, het laatste islamitische bolwerk in Europa. U krijgt een rondleiding van een deskundige lokale stadsgids door dit prachtige complex waarbij u onder andere de paleizen en de tuinen van het Generalife ziet. Na de lunch brengt u een bezoek aan de koninklijke grafkapel waar de stichters van het moderne Spanje begraven liggen. Daarna is er nog voldoende tijd om bij te komen op een van de vele terrassen. Na het diner is het wellicht leuk om het bruisende nachtleven van Granada te verkennen.

Dag 3

Deze dag kunt u in samenspraak met ons invullen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een jeep een mooie tocht te maken door de Sierra Nevada, een prachtig berglandshap. In deze zelfde omgeving kunt u ook paragliden. Tijdens een spectaculaire tandemsprong vliegt u dan over de ruige natuur van Andalusië. Een andere enerverende ervaring is om met een raft de woeste rivieren te bevaren. Ook kunt u ter paard het gebied verkennen of een stevige wandeltocht ondernemen. Later op de dag wordt u naar de luchthaven van Malaga gebracht, vanwaar u terugvliegt naar huis.

 

Klantreacties:

Deze maand zijn we met ons bedrijf mITE voor het derde jaar op rij onder begeleiding van Jeroen een weekend weg geweest. De bestemming is altijd een verrassing en ook dit jaar was weer bijzonder. We zijn naar Granada geweest waar we natuurlijk het Alhambra bezichtigd hebben, maar ook een geweldige Canyoning uitdaging zijn aangegaan. Jeroen was er weer in geslaagd om de juiste restaurants te kiezen waar we konden genieten van de lokale specialiteiten. Ik kijk al uit naar de volgende trip!

Groet,

Stefan

 

Janneke van Hoorn dinsdag 25 februari 2014

Dit jaar voor het eerst mogen genieten van een bedrijfsweekend Granada georganiseerd door Timboektoers. Voor mij bevatte het de ideale ingrediënten, namelijk cultuur, lokale bourgondische culinaire hoogtepunten en avontuur. Ik heb een waanzinnig weekend beleefd; niet alleen door onze positieve instelling, maar ook doordat het tot in de puntjes geregeld was door Jeroen. Top!

 

Richard van Lent vrijdag 28 maart 2014

Team Trip 2014

Op 7 februari was het weer zover – de jaarlijkse terugkeer van ons teamuitje. Ook deze keer was de bestemming een verrassing – zoals gebruikelijk bij Timboektoers. En ook dit keer was het weer gezellig vroeg verzamelen op Schiphol waarbij iedereen in een uitstekende stemming bleek te zijn (uitzonderingen daargelaten omdat de wekker iets later afging dan was bedoeld).

Uiteindelijk waren alle 20 mITEers aanwezig om het klaarstaande vliegtuig te gaan bestormen. Hier werd onze bestemming al snel duidelijk – Spanje, of beter gezegd Andalusië (Andaloesië) een van de 17 autonome regio’s van Spanje omdat onze begeesterd reisleider ons duidelijk heeft gemaakt dat Spanje niet bestaat (en bij deze, Sinterklaas dus ook niet!).

De reis per vliegtuig verliep redelijk rustig waarbij vooral de groothoeklens voor de iPhone veel aandacht kreeg om te worden uitgeprobeerd op levende en niet nader te benoemen objecten. Eenmaal op plaats van bestemming had Jeroen een stevig programma voor ons klaarliggen. De eerste stop was het Alhambra (Arabisch voor Rode Paleis). Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada met prachtige vergezichten zoals de Sierra Nevada. Hier konden wij ons vergapen aan de rijke historie en de vele kunstschatten. Uiteraard werd het daarna tijd om de kudde van een heerlijke lunch met typisch lokaal bereide gerechten te voorzien onder het genot van een mooie rioja. Eenmaal “fed-and-pampered” hebben wij een stevige wandeling door Granada gemaakt waarbij Jeroen weer op een bijzondere en persoonlijke manier invulling heeft gegeven over de historie van de stad en wat speciale plekken. Dit zijn toch altijd weer mooie momenten waarbij prachtige verhalen worden verteld die je mee op reis nemen naar het verre verleden.

Helaas werd deze wandeling soms bruut verstoord door een aantal collega’s die het interessanter vonden om op twee (parallel geplaatste wielen) door de stad te scheuren. Ook bijzonder was het feit dat er spontaan innige samenwerkingsverbanden werden gesmeed om een aantal rijpe sinaasappels te bemachtigen die, onder normale omstandigheden, verkeerd zouden kunnen worden uitgelegd!

Later op de avond stond uiteraard tappas op het menu waarna we het nachtleven van Granada konden gaan ervaren hetgeen altijd weer een leuke dynamiek geeft in het mITE team. Wat opgevallen is dat hoe jonger de leeftijd – hoe eerder men onder de wol kruipt – hhhmmmm…trend…?

De volgende dag begon meet een lange busrit naar een van de vele canyons. Tussentijds moesten wij overstappen in een aantal landrovers die zich in een twijfelachtige staat bevonden waarna een dodemansrit begon naar de oneindige dieptes van een van deze canyons.

Wat bleek, Jeroen had een canyoning event geplanned. Canyoning doe je als je levensmoe bent omdat het een soort van bergsport combineert met abseilen, springen, klauteren en zwemmen in een fantastische onbekende wereld van gebergte en water (dodelijke rotsen, oneindige dieptes, gevaarlijke hoogtes etc).

Dit event duurde de gehele dag en was voor ons allen een zeer bijzondere en rijke ervaring waarbij menigeen zijn/haar angsten moest overwinnen om van hoogtes oplopend tot 15 meter af te springen. Ook heeft menigeen mogen ervaren dat als je stil staat het wel erg koud wordt. Voor ons was dit een onvergetelijk event die ook deels op video is vastgelegd en heel veel leuke en bijzondere herinneringen oproept.

Eenmaal terug in het hotel kon een ieder op krachten komen om vervolgens af te reizen naar D’Arena waarbinnen zich een heerlijk restaurant bevindt waar je een prachtig stuk vlees kunt nuttigen. Tijdens dit diner werden de verschillende oorlogsverhalen van die dag tot in detail besproken en had een ieder de mogelijkheid om zijn of haar verhaal te doen hetgeen altijd weer tot komische toestanden lijdt.

Nadat wij op krachten waren gekomen werd een tweede maal het nachtleven van Granada bezocht die eindigden in de vroege ochtend uurtjes. Helaas, ook nu weer melden de terugreis zich veel te vroeg aan en moesten wij zondagochtend alweer afreizen naar het vliegveld. Er is daarna nog heel veel gesproken over dit uitje hetgeen aangeeft dat het weer een onvergetelijk event is geweest waarbij Jeroen ons allen wederom, en meerdere malen heeft weten te verrassen.

En wat betreft Andalusië, de schrijver Paulo Coelho heeft hier een mooi boekje over geschreven over hoe een jonge schaapsherder uit Andalusië op zoek gaat naar zijn omens en een lange reis begint naar de piramides van Egypte.

Jeroen, namens mITE en ondergetekende dank voor een onvergetelijk weekeinde en de mooie momenten die wij met elkaar hebben mogen beleven. Ook dit keer heb je zaken als cultuur, landschap, geschiedenis, activiteiten, de lokale keuken en het samenzijn op een mooie en ongedwongen manier bij elkaar weten te brengen – hartelijk dank hiervoor. Rest ons jou te melden dat wij uitzien naar volgend jaar en vergeet niet tijdens al jou vele reizen je omens uit het oog te verliezen!

Vertrekdata & prijzen

Prijs vanaf 350 euro per persoon! (bij minimaal 10 personen).
(Deze reis is ook individueel te maken maar dan zal de prijs afwijkend zijn).
 
Inbegrepen:
·    Retourvlucht Amsterdam/Eindhoven/Maastricht/Dusseldorf – Malaga
·    Luchthavenbelastingen en heffingen.
·    Transfers tussen luchthaven en hotel.
·    Overnachting in 2-persoonskamers op basis van logies en ontbijt.
·    Excursies zoals omschreven.
·    Begeleiding gedurende de gehele reis door een deskundige stadsgids.

Niet inbegrepen:
·    Maaltijden.
·    Entreegelden.
·    Activiteiten in de Sierra Nevada.
·    Fooien.
·    Andere persoonlijke uitgaven.